Lamaran

141
Mobile

Minyak Kulit

Keluwihan minyak kasebut ngasilake kelenjar sebaceous ing kulit sing ngasilake sebum. Sing duwe kahanan iki biasane duwe kulit mengkilap lan pori-pori gedhe.

Gambar Lampu UV sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

142

Kisut

Kedut minangka lipatan, lipatan, utawa jambul ing kulit. Liwat cahya sinar ultraviolet, elastisitas kulit mlarat utawa elastin lan kolagen saya mudhun, sing ndadekake kulit garing lan nyebabake nambah kisut. (Hyaluronan nduweni sifat kuat kanggo nyerep banyu lan volume nganti pirang-pirang kali yen dijaga banyu. Nanging, yen banyu ilang, akeh bakal mudhun kanthi rasio oyot kuadrat, oyot kubus, banjur kerut digawe alami ing kulit).

Gambar tes sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

Ijo minangka kerutan sing dibentuk, Kuning minangka kerutan sing mbentuk saiki

Mobile
141
Mobile

Pigmentasi

Kulit bisa katon luwih peteng nalika pigmen melanin diprodhuksi kanthi gedhe utawa luwih entheng nalika kurang diproduksi. Iki diarani "pigmentasi" lan disebabake sinar ultraviolet, infeksi kulit utawa bekas luka.

Gambar tes sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

142

Titik jero

Werna warna lan sisih ngisor kulit.

Nalika orifis kasebut diblokir dening rambut, minyak lan sekresi, sebum tumpukan ing mburi, nyebabake bintik-bintik katon.

Gambar tes sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

Mobile
141
Mobile

WILAYAH MERAH

Wiwit sunar srengenge nganti reaksi alergi, ana pirang-pirang kahanan ing kulit sampeyan bisa dadi abang utawa iritasi. Sampeyan bisa uga amarga ana getih ekstra ing permukaan kulit kanggo nglawan iritasi lan menehi penyembuhan. Abang-abang kulit uga bisa digawe saka tenaga, kayata sawise latihan kanthi nyentak.

Gambar tes sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

Wilayah abang minangka gejala sensitif

142

PORE

Pori kasebut minangka bukaan cilik ing lapisan kulit ing endi kelenjar sebaceous diprodhuksi dening minyak alami awak. Ukuran pori bisa uga katon luwih gedhe nalika; 1) jumlah sebum ing kulit sing ndhelikake kelenjar sebaceous sing ana gandhengane karo folikel rambut mundhak 2) sebum lan kotoran ditumpukake ing njero pori, utawa 3) tembok pori dadi kendur lan digawe dawa amarga elastisitas amarga tuwa kulit.

Gambar tes sing dijupuk lan asil gambar sing dideteksi:

Mobile
141
8cdc9efae3af5bbf535061790f5204d

Nada KULIT

Werna kulit manungsa beda-beda wiwit warna coklat peteng nganti warna sing paling terang bisa ditulis kanthi nada kulit lan skala Fitzpatrick. Bahan kimia warna kulit sing penting yaiku pigmen melanin. Melanin diprodhuksi ing sel sing diarani melanosit, bebarengan karo kulit, lan iki minangka faktor utama warna kulit. Kajaba iku, kulit sing peteng duwe sel gawean melanin luwih gedhe sing ngasilake melanosom sing luwih gedhe, luwih gedhe, dibandhingake karo kulit sing luwih entheng.

Laporan kasebut nuduhake asil gambar sing dideteksi: