Epidermis lan Kukul

Epidermis lankukul

Kukul minangka penyakit inflamasi kronis saka folikel rambut lan kelenjar sebaceous, lan kadhangkala uga dianggep minangka respon fisiologis ing manungsa, amarga meh kabeh wong ngalami kukul kanthi keruwetan sing beda-beda sajrone urip.Iku luwih umum ing remaja lanang lan wadon, lan wanita rada kurang saka wong, nanging umur luwih awal tinimbang wong.Panaliten epidemiologis nuduhake manawa udakara 80% nganti 90% remaja nandhang kukul.
Miturut patogenesis kukul, kukul dipérang dadi telung kategori: ① Kukul endogen, kalebu kukul vulgaris, dermatitis perioral, kukul aggregation, hidradenitis suppurativa, kukul breakout, kukul premenstrual, rai purulent penyakit kulit, etc.;② Kukul eksogen, kukul mekanik, kukul tropis, kukul urtikaria, kukul panas, kukul solar, kukul sing diakibatake obat, chloracne, kukul kosmetik lan kukul berminyak;③ erupsi kaya kukul, kalebu rosacea, kukul keloid ing gulu, folikulitis basil gram-negatif, kukul steroid, lan sindrom sing ana hubungane karo kukul.Antarane, kukul sing ditrapake ing bidang kosmetik yaiku acne vulgaris.
Kukul minangka penyakit pilosebaceous inflamasi kronis, lan patogenesise wis jelas.Faktor patogen bisa diringkes dadi papat: ①Kelenjar sebaceous aktif ing tumindak androgen, sekresi sebum mundhak, lan kulit dadi berminyak;②Adhesi keratinosit ing infundibulum folikel rambut mundhak, yaiku penyumbatan bukaan;③The propionibacterium acnes ing folikel rambut kelenjar sebaceous KALUBÈRAN Reproduksi, bosok saka sebum;④ mediator kimia lan seluler nyebabake dermatitis, lan banjur suppuration, karusakan saka folikel rambut lan kelenjar sebaceous.


Wektu kirim: Jul-29-2022

Njaluk Prices Detailed